Školski namještaj i oprema

Program školskog, predškolskog i namještaja za vrtiće čine različiti modeli klupa i stolica za izvođenje teoretske nastave, školske laboratorije za predmete kao što su hemija, fizika ili biologija, amfiteatre/auditorijume, te namještaj za nastavničke zbornice, biblioteke i školske restorane. Pored namještaja, u asortimanu imamo sve vrste kabinetske i laboratorijske opreme, kao i sportsku opremu i ostalu opremu za opremanje školskih sala i sportskih dvorana. Naše dugogodišnje iskustvo u kompletnom opremanju obrazovnih institucija različitih profila i renomirani proizvođači  školskog i laboratorijskog namještaja, sportske i ostale opreme garantiraju vrhunski kvalitet po najpovoljnijim cijenama. Namještaj i oprema se proizvode prema važećim EU standardima što dokazuju atesti i certifikati koje posjedujemo. Posebno izdvajamo standarde za školske klupe EN 1729, kao i za školske ormare EN 14749.

Školske stolice

Metalna konstrukcija od čeličnih okruglih ili ovalnih cijevi promjera 22-38 mm, debljina stjenke 1,5-2,0 mm, bez nabora kod zakrivljenja, oblikovana da stabilno stoji, čvrsta i otporna na krivljenje i deformacije. Zaštita konstrukcije izvršena je elektrostatičkim bojenjem – plastifikacija u boji koju predloži naručilac. Na krajevima konstrukcije plastični čepovi odgovarajuće tvrdoće. Stolice su složive jedna na drugu. Sjedište i naslon od višeslojne bukove vezane ploče, anatomski oblikovano d=7/8 mm, prirodne boje, zaštićeni vodootpornim prozirnim lakom, spojena za konstrukciju al-blok

zakovicama. Stolice se proizvode prema standardima za razne uzraste u skladu sa zahtjevima kupca.

Školske klupe i katedre

Metalna konstrukcija od čeličnih okruglih cijevi promjera 25-40 mm i 40×20, debljina stjenke 1,5-2,0 mm, oblikovana da stabilno stoji, čvrsta i otporna na krivljenje i deformacije. Zaštita konstrukcije izvršena je elektrostatičkim bojenjem – plastifikacija u boji koju predloži naručilac. Na krajevima konstrukcije plastični čepovi odgovarajuće tvrdoće.

Radna ploča oplemenjena iverica, obostrano zaštićene ultrapasom 0,7/0,8 mm, ivice    ploče su od blago zaobljenih letvica – bukov masiv. Ploča ukupne debljine 19-22 mm.

Podploča iverasta ploča obostrano zaštićena odgovarajućim melaminom, ivice ploče su

kantirane ABS trakom 1 mm. Katedre se izrađuju od istih materijala kao i klupe sa jednom, dvije ili tri ladice sa ključem. Klupe se proizvode prema standardima za razne uzraste u skladu sa zahtjevima kupca.

Ormari

Izrađeni su od  visokokvalitetne iverice presvučene melaminskom folijom ukupne debljine 18 i 25 mm. Svi rubovi ormara (uključujući i police) su kantirani ABS rubnom trakom 2 mm. Leđa su izrađena od MDF-a debljine 3 mm i obostrano su lakirana. Staklena vrata su transparentna, debljine 6 mm. Ormari sa vratima su opremljeni bravicom za zaključavanje sa dva ključa.

Dostupne su varijante sa krilnim vratima, u kombinaciji iveral i staklo, ormari za dnevnike i eksponate ili prema izboru naručioca.

Kabineti i laboratorije

Sve vrste laboratorijskog namještaja i proizvoda za opremanje kabineta za fiziku, hemiju, biologiju, informatiku, muzičko i likovno vaspitanje. Od osnovnih rješenja za osnovno obrazovanje pa sve do naprednih laboratorija namjenjenih visokoškolskom obrazovanju.

Sportska oprema

Bilo da je riječ o jednostavnim sportskim salama ili kompleksnom opremanju sportskih dvorana, u mogućnosti smo odgovoriti i najzahtjevnijim projektnim zadacima. Vrhunski brendovi, strogo kontrolisani uslovi proizvodnje i atesti za izdržljivost i otpornost garantiraju kvalitet i dugogodišnju garanciju.